Plafond-dienst, de tweede dag

Het is 5 uur in de ochtend en ik ben net wakker na twee uur slaap, ik lig al de hele nacht te woelen en kan maar niet stoppen met tobben over de toekomst. Om middernacht komt er een nieuwe patiënt met luidruchtig gevolg mijn slaapkamer ingebanjerd. Toen lag ik twee uur schaapjes te tellen en te wachten op een slaaptablet. Gister zat ik er lekker in maar mezelf kennende wordt vandaag moeizaam. Het is alsof de prednisolon de remmen uit m’n scooter heeft gesloopt. Rumineren over relaties, wikken over werken, piekeren over sporten en boos zijn op de hele situatie, ze voelen niet als mijn eigen gedachten. Maar goed, ik denk ze wel en van wie zijn die gedachten anders? Dit blijft een akelig onderdeel van de behandeling.

Voorgaande behandelmomenten werd ik opgenomen rond december en vandaag ben ik blij dat dat nu anders is. Als ik in december de televisie aanzette ging 1 op de 3 reclames over een ziekte of een ander goed doel, wij, de mėnsen, zijn volgens fondsenwervers namelijk geneigd meer pro-sociaal gedrag te vertonen en dus meer geld te doneren in die donkere dagen. Het was in die tijd dus soms moeilijk aan gedachten over ziek zijn te ontkomen. Het is ook nog eens waterkoud in december en januari en de natuur maakt op mij een dooie indruk. Daar komt nog eens bij dat het een tijd is met veel sociale verplichtingen, waar je als ziek persoon dus niet bij bent. Maar goed, nu is het anders, vandaag bijvoorbeeld heb ik afleiding, dé afleiding voor een man als ik, die er als klap op de vuurpijl voor kan zorgen dat ik een goede nachtrust tegemoet ga, jaja de Klassieker. Feyenoord-Ajax. Mijn hoop is dat Kenneth Vermeer vanavond van zich laat horen zoals alleen hij dat kan. Kat-achtige reflexen waar iedere amateur-keeper alleen maar van kan dromen, afgewisseld met ziekenhuisballen richting zijn eigen defensie, ik kan niet wachten…

Hup Ahjax!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s